45 7533 6505">

Glucosamin som led pleje og lęgemiddel

Oprettet d.

Glucosamin som led pleje og lęgemiddel

Glucosamin er et kendt lægemiddel brugt i hele verden. Produktet bliver i dag brugt til både mennesker og dyr og er et populært middel til ledsmerter og slidgigt. Men hvad består produktet af? Hvorfor er det blevet så populært? Vigtigst af alt, virker det overhovedet?
 

Hvad er glucosamin?
Glucosamin har sin historie helt tilbage til 1876 hvor det blev opdaget af en kirug. Glucosamin findes i flere forskellige varianter og er i dag blevet et populært lægemiddel til bla. slidgigt og ledsmerte hos dyr og mennesker.

Glukosamin er et sukkerstof, mere præcist et amino-monosakkarid, der naturligt indgår i ledbrusken hos både dyr og mennesker. Glucosamin stimulerer bruskcellerne til at danne nogle lange molekyler, som gør ledbrusken mere elastisk og stødabsorberende.

Den glucosamin der anvendes i de fleste kommercielle glucosamin-produkter, udvindes fra skaldyr, især rejer og grønløbet musling. I glucosamin-produkter anvendes aldrig ren glucosamin men derimod forskellige glucosaminsalte, først og fremmest glucosamin-sulfat og i mindre udstrækning glucosamin-hydroklorid. Der findes også glucosamin-sulfat baseret på glucosamin udvundet af majsplanter.

 

Har det effekt?
I dag er der stadig mange forskellige meninger om hvorvidt Glucosamin virker eller ej. Hos Uniq er vi dog sikre på at det har en positiv effekt på led- og bevægelsesproblemer. Derfor er alt vores tørfoder i vores UniQ NordicGold serie tilsat MoverFlex+, som er glucosamin udvundet af skaldyr fra havene omkring de nordiske kyster. Vores glucosamin kommer fra krebsdyr, som har vist sig at være endnu mere virksom end glucosamin fra den grønløbede musling.

Igennem årene har vi erfaret fra mange hundeejere, at produkter med glucosamin hjælper på bevægelsesapparatet hos hundene. Derfor er vores produkter som f.eks. Mimer – til den ældre hund, blevet meget populær!

Glucosamin findes også som tilskudsprodukt. Produktet er ikke kun populært indenfor hundefolk, men også i hestenes verden er glucosamin kendt for at understøtte og genopbygge led skader hos heste. Vi sammensatte derfor vores tilskudsprodukt ”mover” som i dag er et af vores bedst sælgende produkter.

Vores mover er baseret på naturlig glucosamin fra kredsdyr, og er det hidtil kraftigste naturlige glucosamin produkt. Vores kunder køber generelt produktet fordi:

  • Deres senior hund er blevet gammel og har brug for hjælp til at understøtte leddene
  • Deres gigantrace har brug for led tilskud i dagligdagen for at fungere optimalt
  • Hunden har været skadet eller er blevet opereret
  • For at styrke led væsken ved AD & HD.

Selvom der ingen dokumenteret virkning eller undersøgelse er lavet på dyr, så må vi selv erkende at når kunderne ringer gang på gang for at fortælle om deres seniorhund, som er gået fra at have problemer med at rejse sig, til pludselig at opfører sig som en hvalp i haven. Så må vi jo konstatere at der er noget om snakken.

Der er lavet flere undersøgelser på mennesker, hvor man har fundet dokumenteret virkning på at glucosamin har en forbedring og forebyggelse af udviklingen af slidgigt.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

TILMELD VORES NYHEDSBREV