45 7533 6505">

Koprofagi - Når hunden spiser afføring

Oprettet d.

Koprofagi - Når hunden spiser afføring

Mange hundeejere føler sig magtesløse når de står med en hvalp eller voksen hund, som rigtig gerne vil spise sin egen eller andres afføring. I dette indlæg dykker vi ned i koprofagi, som er betegnelsen for når hunden spiser afføring. Hvad skyldes det? hvorfor får hunden det? hvordan behandler man mod koprofagi? 

LIDER MIN HUND AF KOPROFAGI? 

Det er ikke særlig svært at konstaterer om ens hund lider af koprofagi. Du vil enten efter en tur i haven, eller en gåtur med din hund hurtigt kunne konstatere om den spiser ekskrementer eller ej. Ofte er de let tilgængelige for din hund, og den skal nok finde dem. Adfærden hos din hund er langt fra unormal, og mange hunde, specielt hvalpe gør brug af dette. Selvom det er ganske ufarligt, kan din hund have risiko for parasitter og diverse sygdomme hvis de spiser ekskrementer fra et sygt dyr. Derfor får du her lidt råd og vejledning omkring Koprofagi. 

Hvorfor FÅR MIN HUND KOPROFAGI? 

Der er igennem årene lavet mange undersøgelser omkring emnet. Der er derudover også mange formodninger og antagelser omkring hvorfor hunde spiser sin egen og andre dyrs afføring. Sandheden er, at man aldrig har fundet frem til den konkrete årsag, og at der derfor kan være mange grunde. Nedenfor får du nogle eksempler: 

Nysgerrighed - Alle os med hund ved at der ofte ikke er en duft der går forbi deres næse. Derfor vil hunden ofte af ren nysgerrighed også opsøge ting der "lugter". Hunde kan godt lide ting der lugter stærkt, og heriblandt ekskrementer. Selvom din hund ikke lider af koprofagi, kan de fleste alligevel ikke modstå f.eks. afføring fra katte eller vildt hvis de opsnuser det på en gåtur. 

Kedsomhed - Hvis din hund er meget alene hjemme og ikke bliver stimuleret det den skal, mener man at dette kan resultere i koprofagi. Husk derfor altid at motionerer og aktiverer din hund.

Dårlig Vane - Mange hunde fortsætter adfærden hvis der ikke bliver sat et stopklods fra ejerens side. Det er derfor vigtigt at huske på at opdragelse har stor indflydelse på at fjerne den "dårlige vane". Du kan selv forebygge ved at fjerne din hunds efterladenskaber i haven. 

Hvalpen - Som en del af hvalpens opvækst lærer de at rydde op efter sig selv når de går på toilettet. Tæven vil også gøre rent efter hvalpene det første lange stykke tid og herved lærer de adfærden om at "rydde op". Adfærden hænger i ved nogle hvalpe, og de ved derfor ikke hvad der er rigtigt og forkert. 

Sygdom - Det er set i sjældne tilfælde at hundens koprofagi skyldes sygdom. Nogle mener i den forbindelse det kan være kostunderskud, eller mangel på de enzymer der fordøjer og nedbryder foderet. 

BEHANDLING

Hvis din hund render rundt i jeres have, er det en god idé som hundeejer at sikre dig der er ryddet op for tidligere toiletbesøg. På denne måde undgår du at den dårlige vane hænger ved. - Du skal derfor holde de områder hvor din hund befærder sig fri for ekskrementer. Der findes forskellige metoder, medicin, pulver mm. der kan hjælpe din hund af med denne adfærd. Vi anbefaler altid man rådfører sig med sin dyrlæge. 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

TILMELD VORES NYHEDSBREV