45 7533 6505">

Hjælp! min hund har allergi!

Oprettet d.

Hjælp! min hund har allergi!

Røde og kløende øjne, løbende næse og endda feber og ondt i halsen er virkeligheden for mange allergikere, der besøger apoteker på jagt efter antihistaminer med forårets ankomst. Desværre er mennesker ikke de eneste arter, der lider af allergi. Moder natur skånede ikke vores firbenede venner, der ligesom os kan reagere dårligt på indånding og fødevare allergener. Hvad er allergi hos en hund , hvilke symptomer skal man bekymre sig om? hvordan diagnose og behandler man - vi har samlet svar på alle dine spørgsmål i artiklen herunder.
 

HVAD ER ALLERGI?
En allergi, både hos mennesker og dyr, er intet mere end en unormal reaktion af kroppen på et allergen, enten uden for eller inde i kroppen. De mest almindelige allergener er fødevarer eller andre miljøfaktorer som pollen, mider, svampe og mikrober. Det er relativt enkelt at diagnosticere en person, der lider af allergi, men det bliver mere kompliceret med kæledyr, der ikke kan beskrive deres symptomer. Dette betyder dog ikke, at en hunds allergi er umulig at genkende - i begyndelsen er det værd at vide, hvilke symptomer vi skal være opmærksomme på.


Selvom det normalt afslører sig i de første par måneder af et kæledyrs liv, kan der også udvikles en allergi hos ældre hunde. Det varierer afhængigt af typen af ​​allergi. Reaktionen på foderallergi viser sig oftest som kløe, der vender tilbage på trods af medicin og vedvarende betændelse i de ydre ørekanaler. Den anden almindelige type allergifremkaldende reaktion er kontaktallergi, som også omfatter kontakt med inhalerede allergener. Et karakteristisk symptom er alvorlig kløe i området i underlivet og poterne, hvilket får vores kæledyr til at ridse, bide og slikke det. Ofte er kløen så alvorlig, at den fører til sår og skorper på kæledyrets krop.

 

DIAGNOSTIK
Hvis vi har mistanke om, at vores hund har fødevareallergi, er den bedste måde at fjerne de ofte allergifremkaldende ingredienser eller at ændre maden til en allergivenlig. Hvis de typiske symptomer alligevel vedvarer, kan det vise sig, at vi har at gøre med en kontaktallergi. I begge tilfælde er den bedste måde at bekræfte diagnosen på, er at få taget nogle blodprøver. Desværre er de ret dyre, og udføres kun af specialiserede dermatologiske klinikker. Det er trods alt den eneste test, der vil give os sikkerhed om forekomsten af ​​allergi hos vores kæledyr.

BEHANDLING
Den nemmeste måde at behandle en hunds allergi på er at fjerne de allergiske allergener fra miljøet. Desværre er det ikke muligt i alle tilfælde, fx når vores kæledyr lider af husstøvmider. 
Den bedste og optimale behandlingsmetode til vores kæledyr vil blive fastlagt i samråd med en kvalificeret dyrlæge. 


MED ELLER UDE KORN? 
Mange antager hurtigt, at hvis deres hund har allergi, skal de vælge et foder uden korn. Du skal ikke være bange for korn, for det er kun i sjældne tilfælde at det er kornet som din hund reagerer på. De fleste hunde er allergiske over for et animalsk protein, men dette er ikke ensbetydende med at de er allergiske over for alt slags kød. Derfor kan du trygt vælge et allergivenligt foder med korn. 

 

 


 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

TILMELD VORES NYHEDSBREV