45 7533 6505">

Naturlige produkter imod lopper, flåter & tæger

Oprettet d.

Naturlige produkter imod lopper, flåter & tæger

Idag findes der mange forskellige midler vi kan give vores kæledyr imod lopper, flåter og tæger. Spray, piller, væske til nakken osv. 
Vi har fundet inspiration i en artikel fra dyrlægegården hundested, som har lavet en meget dybdegående analyse omkring hvordan giftstofferne i disse produkter påvirker miljøet, biodiversitet og insekterne. 

 

Hvordan påvirker produkterne miljøet? 

På nuværende tidspunkt stilles der ingen krav til produkternes påvirkning af miljøet. Det Europæiske Medicin Agentur informerer at det ikke forventes at nogle af disse produkter udgøre en risiko for miljøet. Dette er desværre ikke tilfælde og mange af de midler som indgår i vores produkter til lopper, flåter og tæger er mulige kilder til forurening af miljøet.  Når du anvender overnævnte produkter på dit kæledyr, er du garanteret at giftstofferne uanset ender ude i naturen. Nogle af produkterne bliver vasket af i regnvejr, hvoraf orale produkter udskilles via urin og afføring. Dette kan medføre fald i insektpopulation i både land og vandmiljø. 

Pesticider

I mange af de produkter imod lopper, flåter og tæger finder du pesticiden Imidacloprid. Denne pesticide blev i sin tid udviklet til landbruget men i 2018 blev det forbudt. Imidacloprid er ekstrem giftigt over for insekter og specielt bier. Idag tilsætter man stadig pesticiden til de produkter som vi bruger mod flåter og lopper. Imidacloprid nedbryes meget langsomt i naturen hvor det kan virke i flere år. 

Hvad kan du gøre? 

Der findes mange forskellige måder hvorpå vi kan være med til at minimere udledningen af disse giftstoffer. hvis din hund eller kat er meget generet af flåter, så brug kun produktet når der er flåtsæson. Husk altid at tjekke din hund efter når i har været ude at gå tur. Hvis der sidder tæger eller flåter på dit kæledyr, findes der mange forskellige redskaber til at fjerne de små insekter og spindler. Undgå at give dyret loppemidler uden for sæsonen (vintermånederne). Nutidens produkter er meget kraftige og du behøver ikke at give det til dit dyr før at du har fundet en tæge eller andet. 
Hvis din hund får tygge tabletter imod flåter og lopper, er det en god idé at opsamle dens afføring. Ved spot-on midler (som gives i nakken), bør din hund ikke svømme i søer eller havet så længe den får produktet.  

De områder som er fri fra pesticiderne ( skov, parker, strande mm.) bliver udsatte fordi vores kæledyr befærdes i områderne. Herved bliver pesticiderne spredt og udsætter vores naturområder. 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

TILMELD VORES NYHEDSBREV