45 7533 6505">

Olier i din hunds kost

Oprettet d.

Olier i din hunds kost


Alle Hundeejere ønsker at passe godt på deres bedste ven. Vi ved alle, at grundlaget for et godt helbred er en afbalanceret kost, og derfor vælger flere og flere hundeejere at tilføje lidt ekstra til fuldfoderet. Olier i hundens kost bliver også mere og mere populære - ikke underligt, for en korrekt udvalgt olie kan hjælpe med at bekæmpe parasitter, lindre hudproblemer, sikrer en sund og skinnende pels samt hjælpe med at bekæmpe stress til vores firbenede ven. Så hvordan matcher olien til vores kæledyrs behov? Hvilket produkt skal man vælge? Hvordan doseres olien? Hvis du vil vide mere om det, kan du læse vores artikel.

 

HVORFOR BRUGE OLIER I HUNDES KOST?

Ligesom protein og kulhydrater er fedtstoffer afgørende for, at kroppen fungerer korrekt. De er ikke kun en glimrende energikilde, de understøtter også hjertets, nyrernes og nervesystemets funktion. Derudover har de en antiinflammatorisk virkning og har en gavnlig effekt på vores kæledyrs hud og hår. Vi må heller ikke glemme, at olier er involveret i produktionen af ​​hormoner - så de er ansvarlige for at opretholde den korrekte hormonbalance mellem vores firbenede venner. Desuden ved vi nok alle, at olier understøtter absorptionen af ​​fedtopløselige vitaminer, dvs. vitamin A, D, E og K. Særlig opmærksomhed bør rettes mod umættede fedtsyrer Omega 3 (ALA, DHA, EPA), Omega 6 ( LA, GLA), AA) og Omega 9 (oliesyre), fordi hunde (ligesom mennesker) ikke kan producere dem alene. derfor er det vigtigt at give dem i kosten. Derudover kan mad med olie, især fiskeolie, der har en stærk lugt, sikrer at hunde uden appetit får styrket ædelyst.

RISIKO FOR VÆGTØGNING

Indtil for nylig blev fedt antaget at være ansvarlig for at hunden tog på i vægt og fik uønskede kilo. På trods af den populære opfattelse, at olier forårsager vægtøgning, er fedtstoffer faktisk en vigtig del af enhver afbalanceret kost, uanset om vi taler om mennesker eller kæledyr. Vi skal dog huske et par ting. For det første er fedt ulige til fedt. Hydrogenerede fedtstoffer har en helt anden effekt på vores krop end sunde umættede fedtstoffer. Sidstnævnte er nødvendige for, at kroppen fungerer korrekt. Derudover skal vi også huske, at de overskydende kalorier er ansvarlige for vægtøgning, uanset om de kommer fra kulhydrater, proteiner eller fedtstoffer. Det er rigtigt, at olier giver relativt høje kalorier pr. Volumen, så en lille portion olie er ret kaloriefattig.


OLIER I HUNDES KOST ¬– HVAD SKAL DU VÆLGE?

 

LAKSEOLIE (NJORD) 

Laksolie er et af de mest populære valg blandt ejere. Den indeholder store mængder Omega-3 syrer, DHA og EPA syrer. Derudover er det en kilde til vitamin D og A. Når det kommer til brug af laksolie, vil det fungere godt hos hvalpe og ældre hunde, fordi det har en positiv effekt på hjernens udvikling og arbejde. Takket være dette lindrer det også symptomerne på hyperaktivitet og hjælper med koncentration under mental træning. Derudover har det antiinflammatoriske egenskaber og en positiv effekt på hudens tilstand, hvoraf man ofte ser det hjælper i kampen mod skæl, tørre pletter og tilbagevendende betændelse i hud og ører.

Lakseolie kan anvendes som dagligt tilskud til hundens foder og giver en flot skinnende pels pga. dens høje indhold af Omega 3, 6 og Omega 9 fedtsyrer. NordicGold Lakseolie udvindes ved koldpresning af den friske laks, hvilket sikrer at Omega 3, 6 og Omega 9 fedtsyrerne ikke ødelægges og olien derfor har et højt indhold af de gavnlige flerumættede fedtsyrer. Alle vores olier giver garanteret ingen rødlig afsmitning i pels eller mund ved brug.

 


RAPSOLIE (GEFION & VIDAR)

Rapsolie er et let tilgængeligt produkt med en bred vifte af anvendelser. Den indeholder Omega-6 (LA syre), Omega 3 (ALA linolensyre), Omega-9 syre og fedtopløselige vitamin A, D, E og K. Det anbefales til brug til hunde, der lider af og gigt og dårlige led. Hos tæver er den ansvarlig for at regulere hormonbalancen. Ligesom laksolie har den en antiinflammatorisk virkning, så den har en stor effekt på hudens tilstand. Takket være dets antiseptiske egenskaber virker det også beroligende på den irriterede maveslimhinde. Det er derfor især nyttigt i kosten af ​​hunde med et følsomt fordøjelsessystem.

 

OLIE SOM TILSKUDSPRODUKT


OLIE IMOD FLÅTER OG TÆGER (SKJOLD)

Hvis vi bruger meget tid med vores kæledyr i naturen, hvor VI ofte støder på alle slags insekter, lopper, flåter og parasitter, kan vi overveje brugen af ​​SKJOLD naturlig og økologisk insektolie. Den naturlige insektafvisende effekt af SKJOLD skyldes brugen af ​​en unik kombination af urter. Urterne får flåter og andre insekter til at frastøde din hund naturligt. Olien kan også bruges efter mulige parasitbid, da urterne virker beroligende på kløe og forbrænding og understøtter helingsprocessen. Olien indeholder urter som for mennesker ikke rigtig har nogen effekt. Det vil sige at vi kun kan dufte det som dufter "godt" i olien. For flåter og tæger dufter disse ting rigtig grimt, Så når tægen sætter sig i pelsen, bruger den lang tid på at kravle til huden. Den fravælger simpelthen at sætte sig på hunden fordi aromaerne er så kraftige, og lugter forfærdeligt for den.

 

 

ANTI-STRESS OLIE

For følsomme kæledyr, der har problemer med nervøsitet og dem, der lider af hyperaktivitet, anbefaler vi økologisk anti-stressolie THOR. THOR er en naturlig olie til alle stressende situationer i vores hunds liv, såsom lyde af fyrværkeri, ophold alene hjemme eller frygt for at rejse. Den indeholder kun økologiske olier og en særligt udvalgt buket organiske urter. Det er et sikkert og helt naturligt produkt, der hjælper din hund i nervøse situationer og lindrer frygt.
 

ET GODT TILSKUD TIL DAGLIGDAGEN …

I mange år troede man, at fedtstoffer var ansvarlige for vægtøgning og udseendet af uønskede kilo. Sandheden er imidlertid, at overskydende kalorier er ansvarlige for at tage på i vægt, og olier er afgørende for både mennesker og hunde. Derfor beslutter flere og flere ejere at indføre olien i kosten for deres firbenede venner. Ikke underligt, da de har en række sundhedsmæssige fordele. En velvalgt olie kan ikke kun hjælpe i kampen mod hudproblemer, men også lindre ømme led, stabilisere hormonbalancen og blodsukkerniveauet, men også skræmme parasitter af og berolige vores kæledyr. Pas på din hunds helbred ved at indføre olier i din hunds kost.
 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

TILMELD VORES NYHEDSBREV