45 7533 6505">

Er din tæve drægtig? Læs UniQ's anbefalinger til fodring

oprettet d.

Er din tæve drægtig? Læs UniQ's anbefalinger til fodring

 

Er din tæve drægtig? Læs vores anbefalinger til fodring 

At have en drægtig tæve er en spændende tid, men det kræver også særlig opmærksomhed på ernæring for at sikre både tæven og hvalpenes sundhed. I dette blogindlæg kan du læse vores anbefalinger til, hvordan du bedst kan fodre din drægtige tæve for at sikre, at hun får alle de nødvendige næringsstoffer til at støtte hendes drægtighed og sundhed.

 

Bevarelse af normal fodring og motion 

I den indledende fase af drægtigheden, hvor embryonerne er ved at udvikle sig, er det afgørende at opretholde din tæves almindelige kost og motion rutine så vidt muligt. Hun bør få de sædvanlige mængder af foder og fortsætte med hendes normale motionsaktiviteter, men det er vigtigt at undgå unødig stress og fysisk anstrengelse.

Selvom det er fristende at begynde at ændre hendes kost og rutiner med det samme, kan det være bedst at vente, indtil hun når den anden måned af drægtigheden, hvor fostrene er mere stabile. Dette giver dig tid til at observere eventuelle ændringer i hendes appetit, adfærd og fysiske tilstand, hvilket kan hjælpe dig med at tilpasse hendes fodring mere effektivt senere i graviditeten.

Ved at bevare en stabil kost og motion rutine i den første måned kan du bidrage til at skabe et roligt og stabilt miljø for din tæve og hendes voksende afkom.

 


Sidste trimester: Øget protein- og energirig kost

I den anden måned af din tæves drægtighed begynder fostrene at udvikle sig hurtigt, hvilket stiller øgede krav til tævens ernæring. Ved denne tid bør du gradvist tilpasse hendes kost for at imødekomme hendes skiftende behov og hvalpenes vækst.
Husk på at det, din tæve får mens hun er drægtig og i diegivningsperioden, også er det, hvalpene optager.

Prioritering af følgende faktorer i tævens foder er afgørende:

  • Vælg et foder med højt fedtindhold for at opfylde det  højere kaloriebehov til mælkeproduktion og hvalpenes vækst. 
  • Tævens mælkeproduktion og hvalpenes knoglevækst kræver mere kalcium og fosfor.
  • Proteinrigt foder understøtter hvalpenes udvikling.

 

Hos UniQ vil vi anbefale UniQ start eller UniQ Nordic Gold Freja. Her kan du finde hvalpefoderet

Når du fodrer din tæve, skal du sikre at hun har næring til både sig selv og hvalpene. Derfor anbefaler vi dig, at fodrer 3 - 5 gange dagligt i mindre portioner. Det er ikke unormalt at din tæve har mindsket appetit, i den sidste del af drægtighedsperioden. 

Tillykke med hvalpene!

Indtil hvalpene er stoppet med at die hos tæven, anbefaler vi at fortsætte på hvalpefoderet. Når hvalpene er omkring 3-4 uger gamle, vil hvalpene begynde at kunne spise fast føde. Ved denne introduktion, kan du opbløde foderet, så det bliver nemmere for hvalpene at spise. 

I takt med hvalpenes udvikling, vil mængden af deres måltider være bestående af hvalpefoder, og for nogle hundehvalpe er det ikke længere nødvendigt at opbløde foderet. Ved denne tid bør din tæve komme over på et almindeligt voksenfoder igen. Hos UniQ vil vi anbefale dig UniQ Basic eller UniQ Nordic Gold Idun - Det kan du finde her

Når hvalpene flytter hjemmefra ved 8 ugers alderen, er det vigtigt at fortsætte med hvalpefoderet for at sikre de bedste betingelser for en sund vækst. Vi anbefaler at fortsætte med hvalpefoderet,  til hvalpen er 90 % udvokset. 

Hvis du har brug for yderligere hjælp med vejledning til fodring af din hund, så kan du altid kontakte os på tlf: 75 33 65 05 eller mail@uniq.dk

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

TILMELD VORES NYHEDSBREV